Oldal kiválasztása

A népi hagyománynak megfelelően az Őszidő Nyugdíjas Klub február 21.-én délután tartotta zenés farsangi összejövetelét.

Arnold János klubvezető köszöntését követően, elkezdődött a fergetegesnek mondható farsangi bál. Kétszemélyes vidám jelenetet adott elő Márkó Zoltánné és Bodor Valéria. Felkészítőjük Kész József klubtársunk volt. Ezután jelmezes felvonulás vette kezdetét. Volt hajléktalan nyugdíjas, Szikora Robi és a Gidák, Hippi lányok, Rénszarvas, Apáca, Menyasszony, Vőlegény és Koszorús lány. Az est fénypontja a Menyasszony tánc volt, mert igazi lakodalmas hangulatot teremtett. A felvonulás után finom vacsora következett, amit Anferné Magdi készített. A tombola sem maradhatott el. A tombola tárgyakat klubtagjainktól, meghívott vendégeinktől és több helyi vállalkozótól kaptuk felajánlásként. Késő estig tartott a vigadalom, ami ismét jól sikerült.

Február 23.-ám Mohácsra kirándultunk.
Ekkor volt a nagy Busó felvonulás. Szebbnél szebb, jelmezekben vonultak fel a hagyományőrzők. Látványos volt a Busók dunai átkelése, a koporsó vízre bocsájtása és este a nagy máglya meggyújtása amivel végleg elűzték a telet. 

Késő este kissé elfáradva, de élményekben gazdagabban értünk haza. Köszönjük a szervezést, hogy lehetőségünk volt megtekinteni –e szép népi hagyományt.

Húshagyó kedden a Bél Mátyás Látogató Központban tartottuk klubnapunkat. Finom fánkkal és teával kínáltak bennünket. A művészeti Óvodások csoportja, farsangi jelmezbe öltözve vonultak fel táncolva, mókázva. Felkérésükre közösen még táncoltunk is.

A műsor után Kvíz játék következett. A helyes megfejtőknek bonbon volt a jutalma, amit aztán közösen elfogyasztottunk.

Köszönjük a szép délutánt!

Rachel Mária Judit
Klubtag

Megszakítás