Közösségi Ház

 

 

 

 

 

 

 

 

A  Mária Napok 2017 keretében meghirdetett „  Balatonmáriafürdő képekben”  - fotópályázat nyertesei:

 

 

ÉLETKÉPEK

Koroknai Péter - Szélnek feszülve

Hatházi Istvánné - Vizibiciklizés

Pelcz István  - Pecás

 

HURRÁ NYARALUNK

Tóth Viktória Szandra - Kirándulók érkezése

Hatvani Ágnes- Követési távolság

Szőcs Andrea - Jön a gőzös

 

TERMÉSZET

Kovács Péter - Út a végtelenbe

Kisbán Kázmér - Hóvihar

Magos Szilárd - Arany égbolt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemzeti Regatta 2017

Szombaton, június 10-én, Siófokon a Balatoni időjárás minden arcát megmutatta a 2. Nemzeti Regatta résztvevőinek!   Volt tűző napsütés, zivatar és erős szél is – kivéve a vitorlás verseny délutáni futama idején L. Harmincnyolc csapat négy futamban versenyzett egymással a Nemzeti Regatta első napján. A hajókat és a kormányosokat a Balatoni Hajózási Zrt. és a Magyar Vitorlás szövetség adta, a héttagú legénységet a települések állították ki.

Balatonmáriafürdő másodszor vett részt az eseményen. A csapat szép bemutatkozó standdal készült, még „Máriát” is elvittük a helytörténeti kiállításról kirándulni, korhű fürdődresszbe öltöztetve. A csapat sajnos a regattán nem túl eredményesen szerepelt, sajnos nem jutott tovább a vasárnapi futamokba.  Az idei Vitorlás versenyt idén Alsóörs nyerte.

A Sárkányhajó versenyben azonban remekül helytálltak a fiúk. Baja és Balatonföldvár csapata ugyan megelőzte őket, de ott komoly hagyománya van a sárkányhajózásnak. Az ellenfelek sem akarták elhinni, hogy a mieink most ültek először evezők mellé. Emberesen odatették magukat. Az irányító csapatkapitány, Dr. Kónya Gábor néhány hozzáértő instrukciója sokat segített. Hangos drukker sereg bíztatta őket a parton, ők pedig méltán voltak büszkék magukra.

Azonnal felmerült egy hasonló evezős verseny szervezése, esetlegesen nyár végén, az övcsatornán… meglátjuk, lenne-e érdeklődés iránta.

A nap folyamán a helyben főzött, saját fogással készült halászlénket jó étvággyal fogyasztottuk el, és nézelődtünk, barátkoztunk a többi résztvevő városok, települések standjai között. Sok ötleteses megjelenést láttunk „celebekkel”, szép installációkkal, és érdekességekkel. Volt aki a Lengyel testvér-településsel közösen érkezett  és főzött.  A színpadon közben zajlott a műsor, és hatalmas kivetítőn lehetett követni a versenyeket is. Az esemény moderátora és kedves, közvetlen háziasszonya Ördögh Nóra volt. Délután alkalmunk volt részt venni és „ csápolni”  a fiatalok kedvence Margaret Island zenekar , kora  este pedig a  Honeybeast koncertjén.

A nyár elején járunk még, ez a Siófoki forgatagon is látszott, hiszen több résztvevőre számított az ember egy Balatoni nagyvárosban. A rendezvényen főként a résztvevő települések képviselői és kísérői vettek részt, a turisták nagy száma még nem érkezett meg a Balatonra….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©2017 Balatonmáriafürdő. Minden jog fenntartva

Search