Logo

Balatonmáriafürdő település logojának leírása:

 

Egyszerűsített, geometriai formába, lekerekített négyzetbe foglalt kép, mely állandóságot, szilárdságot sugároz. Minimalista képi megjelenítés, mely a könnyebb megjegyezhetőséget, felismerhetőséget segíti, és alkalmazkodik a logó, mint egyedi azonosító készítésének szabályaihoz.

 

(Egyszerű, letisztult, érthető vonalas képek, színek megfelelő alkalmazása, kontrasztosság, a későbbi stílusirányzatoknak megfelelő változtatásának lehetősége, egyszerű felhasználhatóság stb.)

 

A négyzet egyharmadában, a kép bal oldalán elhelyezkedő jelképes nádas a Balaton környékén található nádasokra utal. Az alsó egyharmadban látható hullám, haladó periodikus mozgású, mely mindenek előtt a vizet, azaz ebben az esetben a Balatont és annak hullámzását jelképezi. A hullámon vitorlás található, azaz csak a vitorlás vitorláinak leegyszerűsített képei, utalva a tavon látható vitorlásokra. A választott betűtípus (ErikRtHnd_PFL) dinamikus és fiatalos, mely elsősorban a település nevét hivatott jelezni, és egyben utalás a nyári mozgalmasságra is.

 

A logó színei:

Az embléma színvilágát komplementer színek alkotják (kék komolyság stb., C:91, M:57, Y:21, K:1 és narancs nyár, lendület stb., C:0, M:63, Y:96, K:0), melyben az uralkodó kékfelület erőteljességét a narancssárga színnel szemben a hullám fehér színe kissé megtöri. Ebből adódik, hogy a fehér, együtt a narancssárgával segít egyensúlyi állapotba helyezni a kép színharmóniáját.

 

A logot tervezte: Csutorás Gábor

logo

©2020 Balatonmáriafürdő. Minden jog fenntartva

Search