Balaton Old Boys

Elnök: Kállay Sándor Alelnök: Nemes János

Nyilvántartási száma: 3939 (Somogy megye)

8647 Balatonmáriafürdő Vasúti sétány 19.

Tel: 36-30-378-2757,

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Elérhetőségeink

Cím: Balaton Old Boys Kulturális Egyesület 
          8647 Balatonmáriafürdő Vasúti sétány 19.

Információ: 
Nemes János     
telefon: 06-30-378-2757 
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát."

 

Deutsch: 
Gerd Langermann

8648 Balatonkeresztúr Petőfi u.38.

Tel: 06 85 375 002

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 


A Balaton Old Boys gitárzenekar megalakulása


Balaton Old Boys hírek!

 

A Balaton Old Boys nosztalgia zenekar augusztus 22-én a Balatonmáriafürdő-alsói Közösségi Ház szabadtéri színpadán retró zenés esten szórakoztatta a nagyszámú közönséget.

DSC09768

A zenekar zsíros kenyérrel és fröccsel kínálta a helyi és a környéken nyaraló vendégeket. A hangulat kitűnő volt. A zenekar órákig játszotta a régi és új slágereket. Most a Gery Country Bandet hívtuk vendég zenekarnak. A közönség egy része végigtáncolta az estét.,mások inkább a zenére koncentráltak.Az idei nyári szezonban a zenekarnak ez volt az utolsó szereplése.

DSC09770

A következő fellépés szeptember 12-én Balatonkeresztúron a „Köz-partin" lesz. Szép és kellemes őszi napokat kívánok minden olvasónak.

 

Balaton Old Boys hírek!

 

A BOB zenekar július 4-én,szombaton a Balatonmáriafürdő-alsói Közösségi Ház szabadtéri színpadán zenélt a jelenlévőknek. Vendég zenekart is hívtunk Nagykanizsáról. Kokó és Szabolcs rock zenekara már zenélt Balatonmáriafürdőn. A helyi Turisztikai Egyesület szervezésében megrendezett zenés estén a Balaton Old Boys Kulturális Egyesület zsíros kenyérrel és fröccsel kínálta a közönséget. Láthatóan sikerült jó kedvre deríteni a publikumot. Sokan jelezték,hogy már tavaly is eljöttek erre a mostanihoz hasonló rendezvényre.

 

ikszt

 

Július 5-én vasárnap a Balatonkeresztúri falunapon zenéltünk. A már hagyományos rendezvényre ismét a BOB zenekar kapott felkérést. Jó alkalom volt,hogy bemutassuk az új zeneszámainkat és az új látvány technikánkat. Nagyon meleg volt és sok volt a szúnyog. Ez természetesen nem szegte a kedvünket. Igyekeztünk,hogy a jelenlévők jól érezzék magukat,ezen a szép napon.

 

keresztur falunap

 

Július 25-én szombaton ismét Balatonberénybe hívták a zenekart a „ Tóparti Tó-parti zenés estre. Az időjárás kegyes volt hozzánk és elkerült bennünket a nagy vihar. Emlékezetes esténk volt a csodálatos közönséggel. Végig bulizták és táncolták az estét . Sokan voltunk és jól éreztük magunkat .

 

bereny parkolo

 


Balaton Old Boys hírek!

Kissé borongós, szeles időben, de jó hangulatban telt a BOB -osok május elsejéje. Sokan voltunk a téren.A lufik és a pörkölt csábító illata szállt a szélben. Nagyon felkészültünk a pincepörkölt főző versenyre. Az asszonyok új recept szerint főztek.

DSC08167

 

Sajnos az idén sem sikerült nyernünk,de sebaj,majd jövőre. A zenekarunk az idén is új slágerekkel lepte meg a közönséget. Begyakorultuk a mostanában divatos pálinkás zeneszámokat. Tetszett a jelenlévő közönségnek. Sikerült egy kicsit elfelejtenünk a dolgos és fárasztó hétköznapokat.

DSC08210 1

 

Május 23-án részt vettünk a balatonmáriafürdői " Falunap és Szezonnyító"ünnepségen.. Az időjárás sajnos megint nem volt az alkalomhoz megfelelő. Kicsit hideg borongós volt ,de legalább nem esett. A rendezvénysátor megtelt a sok kíváncsi emberrel. A műsorszámok színvonalasak voltak. A háromféle pörkölt már szinte finomabbra sem sikerülhetett volna. Szép és megható volt az egész délután.
 

DSC08925

 

A rendezés és a helyi kulturális csoportok meglepetés műsora kiválóan sikerült A BOB zenekar a nap végén bállal zárta az eseményt. Kellemes emlékek maradnak bennünk erről a napról is. A zenekar legközelebb a Rozé fesztíválon fog zenélni.

DSC08965

Nemes János


Balaton Old Boys hírek!

 

Hihetetlen, de már öt éves a Balaton Old Boys Nosztalgia Zenekar.Testben idősödtünk,de lélekben bizonyára fiatalodtunk az elmúlt években. Február 28-án.volt miért ünnepelnie a zenekarnak és a sok kedves meghívott vendégünknek.Ennyi finomságot, tortát,különleges ételeket, italokat én még nem láttam együtt. A zenekar asszonyai jól elkészített babgulyással kedveskedett a jelenlévőknek.

Öt év nem tűnik soknak mikor kimondjuk.de megélni már természetesen hosszabb folyamat. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Nagyon sok helyen zenéltünk, sokszor csodálatos körülmények között. Szerencsénkre itthon és külföldön jó lelkű és segítőkész emberek egyengették utunkat. Nagyon sok munka és fáradság van ebben az öt évben, de természetesen soha nem adtuk volna fel.

A zene egy csoda ,annak is aki hallgatja, annak is aki műveli. Én biztatnék minden fiatalt ,hogy tanuljon zenélni.Higgyenek nekem, egy idő után megváltoznak és másképp fogják látni az élet értelmét. Ezen alkalommal is szeretném megköszönni mindenkinek, aki bármilyen módon segített bennünket céljaink elérésében.Külön köszönöm a Balatonmáriafürdői és a Balatonkeresztúri Önkormányzat anyagi és erkölcsi segítségét.Bízom benne,hogy még sokáig sikerül a zenénkkel örömet szerezni mindenkinek aki szívesen hallgat bennünket.

 

 

 

 

 


Balaton Old Boys hírek!

 


Október 4-én születésnapi buliban játszott a BOB zenekar. A balatongyöröki szőlőhegyben, rendezett és szépen kialakított nyaralóban zenéltünk. A sok finom étel és ital elfogyasztása után a jókedvű társaság a zenekarral énekelte a slágereket. A táncos lábúak kitáncolták magukat kedvükre. Szép vidám este volt. Még sok szép és egészségben eltöltött évet kívánunk a születésnapos hölgynek.

 

Október 11-én a Pétfürdői Feketedió fesztiválra hívott bennünket zenélni a helyi Városvédő és Szépítő Egyesület. A már hagyományosan meghívott balatonmáriafürdői lakosokat ebben az évben a Balaton Old Boys Kulturális Egyesület és Zenekar képviselte. Ők már vendégeskedtek nálunk Balatonmáriafürdőn és most ezt, viszonozták a kedves meghívásukkal. Az esti rendezvények a Művelődési Házban voltak megtartva Volt minden, ami a feketedióval kapcsolatos. Pálinka, likőr, méz, sok sütemény. Köszönjük ,hogy a zenekar kedvére fogyaszthatott a sok finomságból. Pétfürdőn is szeretnek a hölgyek táncolni. Ahogy a zene megszólalt azonnal vitték a férfiakat a táncba. Úgy érzem mindenki jól érezte magát aki eljött erre az érdekes és szép rendezvényre.

 

Köszönjük Dr Kovácsné Dr Haller Annamáriának,hogy meghívott bennünket Pétfürdőre.

 

 

 

 

Nemes János

 


Balaton Old Boys hírek!


Az egyesületünknek és a zenekarnak nagyon mozgalmas volt a 2014 es nyár, főleg a július és az augusztusi hónapok. Sok emlékezetes szereplés van mögöttünk. Az Aranyhíd Kulturális Szövetség szervezésében kettő zenés estén is felléptünk.

Július 27-én Balatonberényben a Balaton elötti színpadon sikerült egy szép és hangulatos estét eltölteni a kedves közönséggel.

Augusztus 9-én a Balatonmáriafürdő-alsói Közösségi háznál egy nyári kocerttel kedveskedtünk a nyaraló vendégeknek és a helyi, zenénket kedvelő közönségnek. Itt műsort adott az Originál Lustig Senioren Kórus is.

Augusztus 15-én immár az idén másodszor, a Kéthelyi AX Borházba voltunk hivatalosak egy német nyári fesztíválra. Minden szép volt ,a föleg német közönség vidám és táncos kedvü. A zenekarnak szép emlékei fűzödnek ehhez a csodálatosan szép helyhez.

Augusztus 17-én Szintén Aranyhídas támogatással a BOB egyesület lehetőséget kapott a Balatonmáriafürdői központi strand színpadán "Balaton Party"néven egy egész estés műsort szervezni. Meghívtuk a helyi és szomszéd települések népdalköreit,néptáncosait ,sőt még egy rock zenekart is. Fellépett a Balatonkeresztúri Gyöngyvirág népdalkör,a Balatonberényi népdalkör,a Balatonfenyvesi Kiscsónak táncegyüttes, Az Original Lustig Senioren Korus is,Valamint Koko és Szabolcs Zenekara Nagykanizsáról.A BOB zenekar mulatós műsorral lepte meg a közönséget.A szervezésben és a vendéglátásban a Balatonmáriafürdői Ősz idő nyugdíjas klub tagjai segitettek.Miden résztvevőnek és segítőnek köszönöm,hogy segítettek létrehozni ezt a szép műsoros estét.

 

 

 

Nemes János

 

Balaton Old Boys hírek!

 

Második alkalommal érkezett meghívás a BOB zenekar részére Németországból.Most Heringen városban tartott nemzetközi zenei fesztiválra hívtak meg bennünket.

németország 041

 

Örömmel mentünk mert már megtapasztaltuk a helyiek kiváló vendégszeretetét.A három nap alatt nagyon sok helyi és külföldi fúvós és ütős zenekar mutatkozott be.Mi három alkalommal léptünk fel a fesztiváltéren lévő színpadon.

németország 111

 

Szombat este pedig egy jó hangulatú bálon kellet zenélni.A zenekar hónapok óta készült erre a napra.Nagyon sok német slágert tanultunk be német énekesekkel.Ez tetszett a közönségnek.

németország 088

 

A meghívott szereplők egy hosszú felvonuláson is részt vettek.A BOB zenekarosok erre az alkalomra Hawaii stílusú inget vettek fel.Rengeteg program volt,a napok gyorsan teltek.Most is Auleben város családjainál voltunk elszállásolva.Ők is mindent megtettek,hogy jól érezzük magunkat.Voltunk templomi hangversenyen,vacsoráztunk a helyi kastély pincéjében.Most sikerült megnéznünk a Barbarossa emlékművet is.

 

németország 084

 

A Balaton Old Boys Kulturális Egyesület és Zenekar nevében szeretném megköszönni mindenkinek akik segítettek bennünket abban ,hogy csodálatos napokat tölthettünk el egy szép és kulturált országban.

 

 


Balaton Old Boys hírek!

 

 

Június 7.-én délután a Balaton Old Boys Kulturális Egyesület és Zenekar Pogácsa partit szervezett a Balatonmáriafürdő-alsói Közösségi házban.Az Egyesület az Originál Lustig Senioren kórus tagjaival kiegészülve már 43 főre bővült.A zenés,táncos esten finom ételek és a frissen sült pogácsa illata a régi idők hangulatát hozta vissza néhány órára. A zenekar erre az alkalomra külön magyar és német slágerekkel készült fel és szórakoztatta a közönséget.

BOB 039 (2)

 

Június 14.-én Balatonmáriafürdőn a helyi turisztikai egyesület az első Máriai Merlot Rozé fesztivált.Délután 2 órakor a BOB zenekar koncertjével indult a remélhetőleg hagyománnyá váló rendezvény. Jó ötlet volt a Vilma utcában megrendezni ezt a programot.Régen jártak ilyen sokan ezen a helyen.Nagyon sok helyi és még több vidéki kíváncsiskodó jött el erre az eseményre.

rosé 012

 

A Rozé bor kedvelői több pincészet kiváló borait kóstolhatta meg.A műsorok jók és érdekesek voltak.Estére megtelt a tér szórakozni vágyó emberrel. Találkozzunk máskor is hasonló rendezvényeken.

 

rosé 017

 

A BOB zenekar legközelebb július 4.-én a Balatonkeresztúri falunapi bálon fog zenélni.

 

Kellemesen meleg nyarat és sok szép emléket kívánok minden olvasónak.

 

Nemes János

©2020 Balatonmáriafürdő. Minden jog fenntartva

Search