Strandok

Strandok

Balatonmáriafürdő - Központi fizető-strand

 

A Gróf Széchényi Imre tér 9. alatt található, mintegy húszezer négyzetméteres zöldterülettel rendelkező, több mint kétezer fő befogadására alkalmas strand kedvelt helye a környéken élőknek, nyaralóknak. A fürdőhöz kapcsolódó tómeder nem iszapos, hínármentes. A belépéskori vízmélység 60-70 centiméter, fokozatosan mélyülő.

 

A strandon vízimentő és az Ifjúsági Vöröskereszt kihelyezett elsősegélyhelye működik. A biztonságot fokozza a viharjelző rendszer strandon működő egysége. A vízminőséget havi rendszerességgel az ÁNTSZ vízvizsgáló laboratóriuma vizsgálja és minősíti a legutóbbi vizsgálatok szerint kiváló. A strandon, a főbejáratnál az értékmegőrző széfekben helyezhetik el értékeiket, csomagjaikat a vendégek. Az értékmegőrző használata 200 Ft/nap + 1000 Ft kaució, amelyhez kulcs a Főpénztárban kérhető.

A strandépület mögött épített szabadtéri színpadon a programtervben szereplő időpontokban kulturális rendezvények működnek. Évente nemzetközi fúvószenekari találkozó kerül megrendezésre, mely 2011. évben július 29-31. között kerül sor. A strand szolgáltatási színvonalának minőségét a bírálók 2004 évtől kezdődően kékhullám zászlóval ismerték el.

 

Pénztári nyitva tartás 8- 18 óráig - pénztárzárás után 22 óráig szabad strandként látogatható.

 

Belépőjegy áraink:

 

Felnőtt napijegy: 500 Ft

Felnőtt hetijegy: 2 500 Ft

Felnőtt havi bérlet: 7 500 Ft

Felnőtt szezonbérlet: 15 000 Ft

Gyermek napijegy: 300 Ft

Gyermek hetijegy: 1 500 Ft

Gyermek havi bérlet: 4 500 Ft

Gyermek szezonbérlet: 9 000 Ft

Családi hetijegy: 5 500 Ft

Családi havi bérlet: 18 000 Ft

Családi szezonbérlet: 24 000 Ft

 

Ingyenes szolgáltatások játszóterek, sportpályák a "Mozdulj Balaton" mozgalom keretében. Zuhanyzók, ivókutak, öltözőfülkék, felújított mellékhelyiségek.

Díjazás ellenében: vizibicikli, sportszerkölcsönzés, ugrálóasztal, strandröplabda pálya, mini dodgem, testfestés, napozóágy kölcsönzés, vattacukor.

Parkolási lehetőség közvetlenül a strand előtti, árnyas, de nem őrzött parkolóban. Befogadóképesség kb. 200 autó, kerékpártárolás a strand területén belül és kívül is megoldott.

Július-augusztus hónapban 2 fő animátor szórakoztatja a vendégeket, alkalmanként 17-19 óra között.

Több vendéglátóegység látja el az éhes és szomjas strandolni vágyókat.

 

 

Balatonmáriafürdő - szabad strandok

 

 

A község Önkormányzatának szabad strandjai a település mintegy 8 kilométer hosszúságban elnyúló tóparti területrészein, közel egyenletes távolságban helyezkednek el. Nyugatról kelet felé haladva az alábbi szabad strandok találhatók.

• Zagytéri szabad strand

• Hajóállomási szabad strand

• Polgár utcai szabad strand

• Szabadság úti szabad-strand

• Őrház utcai szabad strand

• Őz utcai szabad strand

• Balatonmáriafürdő-alsó Hullám utcai szabad strand

 

Minden szabad strandon található játszótér, hulladéktároló, megfelelő vízbejáró, ülőpadok az egyes Szakhatósági előírásoknak megfelelően. Étkezési, ivási és parkolási lehetőség a strandok területén, vagy azok közelében megoldott.

©2018 Balatonmáriafürdő. Minden jog fenntartva

Search