Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy a Balatoni Szövetség megbízásából településünk belterületén földi úton történő kémiai szúnyoggyérítés kerül elvégzésre az alábbi időpontokban:

A kezelés pontos időpontja: 2020.07.13.-14. napján, a napnyugtát követő időszakban, tervezetten 21 órától

Amennyiben a tervezett időpontban nem tudják elvégezni az irtást, akkor a tartalék időpontban történik a munkavégzés.
Tartalék időpont: 2020.07.15.-16., 21 órától

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Balatonkeresztúr, 2020. július 08.

Mestyán Valéria sk.
címzetes főjegyző