Oldal kiválasztása

EGYÉB PÁLYÁZATOK

Kedvezményezett neve: Balatonmáriafürdő Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Az Agrárminisztérium által kiírt „a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismerésének, megőrzésének és gondozásának támogatására” tárgyú HUNG-2020 kódjelű pályázati felhívása

Projekt címe (azonosító száma): „Közös értékeink a Balaton dél-nyugati szegletében – Helyi értéktár Bizottság létrehozása Hollád Községben”  (HUNG-2020/6419)

Szerződött támogatás összege: 1.996.675,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt keretében megalakul Hollád község Települési Értéktár Bizottsága. Munkáját a Balatonmáriafürdő Község Önkormányzata, mint partnerszervezet, szakmai tapasztalatait átadva segíti. Az Értéktár Bizottság célja a korábbi kutatások és dokumentumok felülvizsgálata, új értékek feltárása, összegyűjtése a holládi, helyi lakosok aktív részvételével. Az értékfeltárás folyamata elősegíti az identitástudat erősítését, pozitívan hat a közösségi művelődésre. A pályázat során 2 ismeretterjesztő előadás, 2 tanulmányút, 2 kiállítás, valamint 4 workshop kerül megvalósításra.

Az előadások során a jogszabályi környezet megismerése mellett lehetőség nyílik betekintést nyerni a hagyományápolás, értékőrzés folyamatába. Az elméleti ismeretszerzést követően, a tanulmányutak alkalmával bemutatásra kerül Balatonmáriafürdőn a Helytörténeti Gyűjtemény állandó kiállítása, valamint Kaposvár-Szenna úti cél esetében a megyeszékhely értékei, a megyei értéktár elemei. A projektben megszervezésre kerül „Közös értékeink a Balaton-délnyugati szegletében” című kamarakiállítás Tőkés László dokumentarista fotós életművéből. A pályázat eredményeképp a Holládi Települési Értéktár Bizottság által összegyűjtött értékekből, népszerűsíteni kívánt elemekből kiállítás készül. Az írásos dokumentumok mellett kivágott, grafikai munka során szerkesztett, lektorált nyomtatott fotókból készült időszaki kiállítás kerül bemutatásra.  A projekt zárása után a Holládi Települési Értéktár Bizottság önállóan és függetlenül képes a nemzeti értékek megőrzését továbbvinni.

A projekt kezdési dátuma: 2020.11.01.

A projekt befejezési dátuma: 2021.11.30.

Skip to content