Oldal kiválasztása

A projekt keretében kidolgozásra került a helyi klímastratégia és megvalósultak a szemléletformálási programok. Sikerült a figyelmet felkelteni a klímaváltozás okozta problémákra és arra, hogy az egyes ember mit tehet a természeti környezet megmentéséért.

Két Workshop, négy fórum és a gyerekek részére szervezett kreatív játékos foglalkozások járultak hozzá a pályázat sikeréhez.
A megvalósítás során hangsúlyt fektettünk a személyes tájékoztatásra, az elektronikus és az írott sajtóban való megjelenésre.

Az idősebb korosztályt igyekeztünk megnyerni érdekes előadások szervezésével. A gyerekek körében a vetélkedők és a kirándulások jelentették a legnagyobb élményt. Színesítette és hatékonnyá tette a tudatos gondolkodást az „Ökohős Kihívás” nevű applikáció is.

A projekt adatai teljes mértékben elérhetőek Balatonmáriafürdő honlapján és a pályázat Facebook oldalán (Klímatudatosságot erősítő programok Balatonmáriafürdőn, Balatonfenyvesen).

Célunkat elértük: az érdeklődő lakosság megismerkedett az új fogalmakkal és a cselekvési lehetőségekkel a klímatudatosság jegyében.

Mindannyiunk felelőssége a teremtett világ megőrzése.

Áder János szavait idézzük: A fenntarthatósági fordulat, amely a világ egészét érinti új szemléletmódot és új tudást igényel az ember okozta klímaváltozás megállításáért.

Kovácsné Végh Diána
Meretei Jánosné
Galáczné Paizs Anikó

Megszakítás