Oldal kiválasztása

Tisztelt Olvasó!
2019 március 23-án tartotta éves közgyűlését a tűzoltó egyesület amelyen beszámolót adott a  vezetőség a  2018 évi tevékenységről és eredményekről, valamint a 2019 évi feladatok és a költségvetés került meghatározásra illetve elfogadásra.
A közgyűlésen részt vett Tompos Gábor tü.örgy a Marcali HTP parancsnoka a fenntartó önkormányzatok részéről Kovács József Balatonkeresztúr Község polgármestere .

A Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő Községek Tűzoltó Egyesülete az előírásoknak megfelelően, a Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal kötött Együttműködési megállapodásban foglaltak alapján végezte munkáját.
Fenntartóink, Balatonkeresztúr és Balatonmáriafürdő Önkormányzata támogatási szerződés keretén belül biztosították az éves működésünket.

2018 első negyed évében írtuk alá azt az együttműködési megállapodást ami az egyesületnek az I-es kategóriába való lépést jelentette . Ez azzal jár ,hogy a fecskendőn csak bevizsgált felszerelések helyezhetők el viszont a BM. OKF. pályázatnál nagyobb összegben pályázhattunk.

Fontos a szaktevékenységet végző tagok felkészültségének folyamatos fejlesztése. 2018 májusában 3 fő Burza Gábor, Lőczi Bálint Márk és Péter András bajtársunk tett sikeres típus és szivattyúkezelői vizsgát Kaposváron. 

Pályázatok
Az előző évekhez hasonlóan  2018-ban is részt vettünk azon a pályázaton amit a BM.OKF. és a MTSZ közösen írt ki az önkéntes egyesületek részére . A pályázat célja az ÖTE-k működéséhez, felszereltségük javításához való hozzájárulás a vállalt feladatokhoz kapcsolódóan. Az érvényesíthető  összegből 1.019.870 Ft értékben vehettünk át eszközöket. Védőfelszerelések, tűzoltó technikai eszközök, szívó és nyomó oldali szakfelszerelések kerültek birtokunkba.

Versenyek
A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Marcali Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság valamint Somogyi Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület rendezte meg a XII. Marcali Tűzoltó Hagyományőrző Kocsi fecskendő versenyt a városi fürdő és szabadidőközpontban.  Az egyesület csapata a negyedik helyen végzett.

Propaganda tevékenység
Május 28-án gyermeknap alkalmából a  nyitott szertár akció keretén belül Katasztrófavédelmi gyermeknapot rendeztünk a balatonkeresztúri játszóházzal közösen. 14 órától 18 óráig vártuk a tisztelt érdeklődőket, akik magukra ölthették a védőruháinkat és közelebbi betekintést nyerhettek az egyesület és a szakma életébe. A gyermekhét keretén belül látogattunk  el a balatonmáriafürdői Csillagvirág Művészeti és Modell Óvodába  a kicsik nagy örömére.

Továbbra is célunk modern a kornak megfelelő eszközök,felszerelések beszerzése és használata.  Megfelelni azoknak a kihívásoknak amit az élet támaszt velünk szemben.

Tompos Gábor tü. örgy hozzászólásában biztosította az egyesületet mindenben a segítségünkre állnak, hogy minél hatékonyabban tudják támogatni az egyesületet. Továbbá felhívta a figyelmet a pályázatok fontosságára.

Kovács József Balatonkeresztúr polgármestere kifejtette Balatonkeresztúr önkormányzata mint ahogy eddig is továbbra is támogatja az egyesületet. Kérte,hogy továbbra is működjünk együtt a védekezésekben és a segítségnyújtásokban. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy rövidesen átadásra kerül a 26 ezer m3-es záportározó amely jelentős mértékben hozzájárul a település biztonságához.  2019 június 20-23. között tartja a község a 20. Keresztúr Nevű Települések Találkozóját  melyen számít az ÖTE jelenlétére, mozgósíthatóságára.

Köszönöm az aktív tagoknak az előző éves munkájukat ,a további munkához pedig sok erőt egészséget kívánok .

Továbbra is tagjaink közé várunk minden olyan érdeklődő fiatalt akiket vonz a tűzoltói pálya, mert fontos az utánpótlás biztosítása, nevelése.

Kérjük, adója 1%-ának felajánlásával támogassa a Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő Községek Tűzoltó Egyesületét!  Adószámunk :18783690-1-14.  Köszönjük segítségét!

Juhász László
elnök

Megszakítás