Oldal kiválasztása

A központi költségvetésben 2019-ben hétszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Márciusban jelent meg a BM.OKF és a MTSZ  közös pályázata az önkéntes tűzoltó egyesületek valamint az önkéntes mentőszervezetek részére. Célja az ÖTE-k működéséhez, felszereltségük javításához  való hozzájárulás a vállalt feladatokhoz kapcsolódóan. Wéber Antal dandártábornok megyei katasztrófavédelmi igazgató Kaposváron az ünnepélyes eszközátadáson kiemelte: a somogyi önkéntesek kiváló szakmai és bajtársi kapcsolatot ápolnak hivatásos kollégáikkal, példaértékű az együttműködésük.

Heizler György, a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke is megköszönte az egyesületek munkáját, mint mondta: a megye önkéntes tűzoltói beavatkoznak tűzeseteknél, baleseteknél, sőt ha kell, extrém helyzetekben is, letéve névjegyüket.

Harmincnyolc somogyi önkéntes tűzoltó egyesületnek sikerült összesen 36 millió forint értékben felszereléseket beszerezni. 2019 november 28-án Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő Községek Tűzoltó Egyesülete I kategóriás egyesületként 1.144.721 Ft értékben jutott hozzá  tűzoltó védő- és technikai eszközökhöz. Az önkéntes mentőszervezetek részére kiírt pályázatból a Marcali járási mentőcsoport tagszervezeteként további 581.776 Ft értékben lettünk tulajdonosai  elsősorban az extrém időjáráshoz használatos védőeszközöknek.

Köszönjük a bizalmat és a támogatást!
Juhász László

Megszakítás