Oldal kiválasztása

A Sportkör története:

Az első sporttal kapcsolatos említés 1927-ből való, de ekkor még nem alakult semmilyen szervezetté, csak a maguk kedvtelésére játszottak barátságos meccseket. Először 1934-ben alakult meg a sportegyesület, de bajnokság még nem volt. A hivatalos alapítási év az 1939, ekkor indultak első alkalommal a Marcali Járási Bajnokságban, és 2. helyet értek el. A háború után újra alapították az egyesületet 1946-ban, BSE néven. Az ötvenes években itt kezdte ragyogó pályafutását községünk olimpiai bajnoka, Bene Ferenc.

1980-ig a járási bajnokságban szerepeltek a labdarúgók, ebben az évben viszont feljutottak a megyei bajnokságba. Itt két évig voltak, majd kiestek. 1988-ban a megyei 2. osztályban játszhattak, egészen 1992-ig, amikor ismét feljutottak a megyei I. osztályba, ahol azóta is szerepel.
A Sportkör legsikeresebb éve 1995 volt, ekkor nyertek ugyanis megyei bajnokságot és feljutottak az NB III-ba, de sajnos, csak egy évre. Azóta a csapat a megyei I. osztályban szerepel szép eredménnyel. Ismét nyertek bajnokságot, a 2011-12-es évadban. A csapat többször volt második, harmadik helyezett is. Az ifjúsági csapatunk fennállásának legnagyobb sikerét 2003-ban érte el, bajnok lett a megyei bajnokságban.

(Forrás: Tengerdi Győző: Balatonkeresztúr község története c. könyve)

A tenisz szakosztály története

1992-ben pár lelkes amatőr vezetésével újjáalakult a teniszszakosztály. Azóta már közel húsz tagja van. A teniszezőknek két jó minőségű salakos pálya, és télen a sportcsarnok áll a rendelkezésükre. Versenyszerűen nem sportolnak, de a gyerekeknek minden évben szerveznek teniszoktatást, a sportág megkedveltetése céljából.

Vezetőség:

Elnök: Dr. Gelencsér András
Labdarúgó szakosztályvezető: Somogyi Zsolt
Tenisz szakosztályvezető: ifj.Tóth János
Technikai vezető: Bakos Péter
Vezetőségi tag: Kampics Balázs
Vezetőségi tag: Olti Attila 

További adatok:

Sportpálya: 8648 Balatonkeresztúr, Új Élet u. 2.
Székhely: 8648 Balatonkeresztúr, Iskola u. 3.
A sportkör színe: fekete-fehér

Alapítva: 1939
Adószám: 18774128-1-14

Megszakítás