Oldal kiválasztása

Tisztújítás  a Tűzoltó Egyesületnél

Tisztelt Olvasó!
2018 november 10-én tartotta tisztújító közgyűlését a Tűzoltó Egyesület a Bél Mátyás Látogatóközpontban.

A rendezvényen részt vett  Greffer József tü. ezds a Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője,Tompos Gábor tü.örgy a Marcali HTP parancsnoka a fenntartó önkormányzatok részéről Kovács József  Balatonkeresztúr Község polgármestere és Mestyán Valéria címzetes főjegyző asszony.

A 2013 november 9-én megválasztott jelenlegi 3 tagú vezetőség 5 éves mandátuma lejárt. Ezért tisztújító közgyűlés összehívására került sor. Gaál Elemér tűzoltó parancsnok úr jelezte ,hogy nem vállalja tovább tisztségét. A közgyűlés ülésén Juhász László-t elnöknek ,Molnár Gábort elnökhelyettesnek, Lőczi Bálint Márk-ot tűzoltóparancsnoknak választotta az összehívott közgyűlés. A vezetőség megköszönte Gaál Elemér Úrnak az egyesületben végzett négy évtizedes munkáját és ajándéktárgyat nyújtott át részére. A leköszönő parancsnok 1978 óta aktív tűzoltó és az egyesület tagja, a jövőben pártoló tagként kíván részt venni az egyesület életében. Az eltelt öt éves ciklus eredményei alapján számolt be a vezetőség  a Tűzoltó Egyesület 2013-2018 közötti tevékenységéről és eredményeiről.

Tompos Gábor tü.örgy hozzászólásában kiemelte 9 egyesület közül a jelen egyesület a legjobbak közé tartozik.

Greffer József tü.ezds. felszólalásában kitért,hogy Gaál Elemér Úrral  sok éven együtt dolgozott, és mint hivatásos tűzoltó és helyi lakos is megköszöni a településekért végzett munkáját.

Az új parancsnok személyében egy ifjú gépészt köszönthet, aki fiatalos lendülettel vezetheti a szakmai munkát.

Kovács József Balatonkeresztúr Község Polgármestere megköszöni saját és a képviselő-testület nevében is Gaál Elemér Úrnak a négy évtizedes munkáját. Hamarosan  elkészül a 26 ezer m3- es záportározó, amely az autópálya tározójával együtt képes lesz a település biztonságát erősíteni. Jelezte, hogy jövő év június 20-23. között lesz a községben a 20. Keresztúr Nevű Települések Találkozója. A rendezvény napjaiban számít a helyi ÖTE jelenlétére, mozgósíthatóságára.

Az új parancsnoknak sikeres munkát kíván az egyesület szakmai vezetésében.

A vezetőség nevében megköszönöm az aktív tagok munkáját a további évekhez sok sikert, kitartást kívánok.

Juhász László
elnök

Megszakítás