Csillagvirág Művészeti Modellóvoda

8647 BALATONMÁRIAFÜRDŐ, Keszeg u. 16.
Telefon: 36 (85) 376-621
E-mail: csillagviragovi@gmail.com
Vezető: Ujságh Andrea
Nyitva tartás: 7.00-17.00

Óvodánkat 1962-ben építették, két csoportos, 60 férőhelyes. Épülete külső jegyeiben is sugározza a művészet iránti elkötelezettséget, homlokzatát, az intézmény nevét szimbolizáló Csillagvirág díszíti. Az esztétikus környezet elősegíti, biztosítja az ide járó kisgyermekek és felnőttek jó közérzetét.
1999. májusában alapító tagjai voltunk az Ó.N.M.E. Országos Egyesületnek, szeptemberben pedig az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” című alternatív óvodapedagógiai program adaptálásával egy újabb fejezet nyílt óvodánk életében.

A művészet három fő területe kiemelt fontosságot kapott; az ének-zene, dalos játékok, zenehallgatás, a mese, vers, dramatikus játék, valamint a rajzolás, mintázás, kézimunka.

Így programunk magában foglalja a magyar óvodai gyakorlat legjobb tapasztalatait azért, hogy a tradicionális értékeket megőrizze. Ugyanakkor arra késztet bennünket, óvónőket, hogy az egész napi óvodai életet még differenciáltabban, az egyéni szükségleteket, képességeket figyelembe véve szervezzük meg.

2001. áprilisában aktív kezdeményezői voltunk az Ó.N.M.E. Országos Egyesület Somogy megyei Szervezete létrehozásának, ahol elkötelezettségünkkel összefogjuk a művészeti programmal dolgozó óvodákat és a velünk együtt gondolkodókat. Továbbképzéseket, bemutatókat, gyakorlati-elméleti tanfolyamokat, nyári esztétikai alkotó műhely programokat szervezünk.

Intézményünk mindig mindenki számára nyitva áll.