Oldal kiválasztása

Tisztelt Vállalkozók, Vállalkozások!

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet értelmében a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetében az üzlettípust a kereskedő 2021. március 31-ig köteles volt bejelenteni a területileg illetékes jegyzőnek. Szintén 2021. január 1-jétől új kereskedelmi tevékenység bejelentése esetén − amennyiben vendéglátási tevékenység folytatására kerül sor − már a bejelentéssel egyidejűleg kötelező megadni a vendéglátóhely üzlettípusát. 

A vendéglátóhely üzlettípusok bejelentése az ágazat fehérítése és a jogkövető szolgáltatói magatartás erősítése érdekében elengedhetetlen jogalkotói szándék volt. A frissített, tisztított és rendezett besorolási kategóriákkal a következő negyedévi, Központi Statisztikai Hivatal felé történő adatszolgáltatás által kapott statisztikákkal immár jóval pontosabb képet kaphatunk az ágazat szereplőiről. 

Ez lesz az alapja a járvány okozta válságból történő felépüléshez szükséges stratégiai döntéseknek és a célzott intézkedéseknek is. 

Balatonberény, Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő települések esetében a mellékelt nyomtatványon tehetik meg bejelentésüket az  ellenorzottbejelentes@marcali.hu címre.

 

Balatonkeresztúr, 2021. 04. 30.

Mestyán Valéria
címzetes főjegyző

Megszakítás